voor reserveringen of info mail naar varenmettantelien@gmail.com

0618370677 Ita of 0655574007 Maartje

over Tante Lien

Liefde op het eerste gezicht

De eerste ontmoeting met Tante Lien vond plaats op
een bedrijventerrein, ergens ver weg achter stapels hout.
Daar lag ze, tevoorschijn getoverd door de eerdere eigenaren en vol gelopen met water, slecht in de verf maar met een verrassend mooie, glimmende hardhouten bodem.

Liefde op het eerste gezicht, ze gaf ons energie
en enthousiasme voor een nadere kennismaking.

Tante Lien mocht niet blijven liggen waar ze lag
en werd 7 september 2018 met een 'heuse' vrachtwagen met kraan verhuisd naar het landje
aan de Giessen aan de Binnendamseweg 64.


Nadere kennismaking

Pas in februari werd ze op een aangeschafte boottrailer (Ita vond het een te dure bonk roest met wielen) achter de trekker van buurman Jan naar de werf van Van Vliet in Sliedrecht gereden. Daar werd hard gewerkt aan het innerlijk en uiterlijk van haar. Compleet binnenste buitengekeerd, gereviseerde motor ingezet en opgeknapt door Bart, Ita en Kees en vervolgens lag ze ook daar 'in de weg'. Terug naar de Binnendamseweg, dit keer binnen in de schuur. Daar heeft Edwin Heijkoop Timmerbedrijf er een strak interieur in getimmerd en werden de puntjes op de i, de letters er op gezet en liters verf gebruikt.

In de tussentijd werd er ook een begin gemaakt met de 'cruiseterminal' met medewerking van Ruud Roverts. Doordat er een lidmaatschap bij WSV De Snap werd ingezet kon Tante Lien daar te water. En daags er na naar haar eigen 'cruiseterminal' op De Giessen aan de Binnendamseweg gevaren.

En nu verder

Zaterdagmiddag 15 juni volgde onder grote belangstelling de doop voor een behouden vaart. De 'oude' eigenaren, Laurent, Huib en Arend, die de boot voor een krat bier verkocht hadden, mochten de champagne over Tante Lien, Ita en Maartje spuiten. Eén voorwaarde bij koop is geweest dat TL, zoals er op de steven prijkte TL (=Tante Lien) moest blijven. Tante Lien , een niet nader uit te leggen lied. Luister en huiver zelf maar :
Tante Lien van de Jeugd van Tegenwoordig.

Ita en Bart hebben veel energie en tijd gestoken in de afwerking van tante Lien en Ita ook in de berekening van arrangementen. Maartje kan het allemaal niet 'bijbenen' door andere werkzaamheden, maar met het varen met gasten is inmiddels gestart. Wat een feest!

Van harte welkom aan boord van tante Lien. Tot binnenkort.
Wij hebben er zin in!