voor reserveringen of info mail naar varenmettantelien@gmail.com

0618370677 Ita of 0655574007 Maartje

HET appelhavermoutplaatkoek van Ita!

Hier is het dan het Appelhavermoutplaatkoek recept van Ita:

 • Ingrediënten en benodigdheden:
  550 gram donkerbruine basterdsuiker
  500 gram zelfrijzend bakmeel óf 500 gr bloem en 1 zakje bakpoeder
  500 gram roomboter
  2 kg ongeschilde Goudreinet appels of zure appels
  250 gram grove of fijne havermout
  kaneel
  vanille suiker 2 zakjes
  (evt. steranijspoeder)

 1. 1. verwarm de oven voor op 160 graden

 2. 2. meng de droge ingredienten door elkaar, smelt de boter en roer deze door de suiker, meel of bloem, havermout, kaneel, vanilesuiker

 3. 3. vet een bakplaat in of leg er bakpapier in, verspreid 3/4 van het deeg over de bakplaat en druk aan

 4. 4. verdeel de appelstukjes over de bodem

 5. 5. verkruimel de rest van het deeg erover en ook weer aandrukken

 6. 6. zet het bakblik in het midden van de oven voor ongeveer 50 minuten

 7. De bodem mag nog zacht zijn als deze uit de oven komt, die wordt bij afkoeling steviger

 8. EET SMAKELIJK!!!

september 2021

Het vaarseizoen nadert het einde alweer. De eerste twee weken is Maartje met vakantie. Dat wil niet zeggen dat er geen tochten gereserveerd kunnen worden want door dit seizoen heen is gebleken dat Bart een hele goede 'stand-in' voor Maartje blijkt te zijn. Het is een bewogen, druk seizoen geweest, heel veel tevreden opvarenden, borrelplank geintroduceerd, diverse lunchtochten gevaren,heel veel geleerd, regen, wind en zonneschijn. Het Hollandse weer heeft er maar twee keer voor gezorgd dat we niet konden varen. Al met al tot nu toe een geslaagd seizoen. Alle opvarenden tot nu toe hartelijk dank voor de boekingen en jullie gezelschap! Hiernaast een video impressie van Eric van Noordenne die vorige week meegevaren heeft. Top, erg leuk, bedankt... en toen was het april 2021

Door onder andere de koude temperatuur in de maand maart en ook in april trouwens, konden we Tante Lien niet de behandeling geven die ze verdiende. Motorisch was het allang geregeld door de mannen maar verder ging het onderhoud niet.

Dus in de week vóór de te waterlating moest er nog snel geschuurd en geverfd worden. Helemaal droog werd de witte boarding niet en dus zaten touwen en fenders nadat Tante Lien aan de cruiseterminal lag onder de witte verf. Gelukkig heeft een van onze mannen veel energie erin gestoken en ze weer brandschoon gekregen.

Zaterdag 17 april was een mooie rustige dag. Met z'n vieren Tante Lien door de sluis geloodst en genoten van het eerste vaartochtje.
Promotie voor 2021

De crew van Tante Lien zit niet stil en is volop bezig met onder andere promotie van Varen met Tante Lien voor het nieuwe seizoen, dat begint voorjaar 2021.
We hopen met z'n allen dat de maatregelen om verspreiding van het Covid-19 tegen te gaan dan inmiddels flink versoepeld zullen zijn.
We hebben A5 kaarten en ansichtkaarten laten drukken, juweeltjes zijn het geworden.
Het plan is om deze onder plaatselijke ondernemers te verspreiden, met een nieuw item daar aan toegevoegd, maar daarover later meer... wordt vervolgd.
Rabo&Co, bedankt!!!

Het welkomstdrankje staat voor je klaar en bij de gezellige privésteiger aan de cruiseterminal stap je in een prachtige sloep. Met je gezin, familie, vrienden of zelfs zakenrelatie zak je ontspannen weg in comfortabele kussens. De schipper gooit de trossen los en stuurt Tante Lien de idyllische Giessen op. Tante Lien? Jazeker! Zo heet de enige sloep op de Giessen waarop je geniet van een volledig arrangement. Een smakelijke lunch, klassieke high-tea of een heerlijke borrel met hapjes: het kan allemaal. Eigenaren Ita van Vliet en Maartje Blokland zijn afwisselend schipper van de sloep en verzorgen samen de catering. Ze varen op een mooi stukje Giessen met prachtige tuinen, indrukwekkende huizen en betoverende natuur. Een tochtje duurt meestal twee uur, maar een arrangement op maat kan ook. Wees er snel bij, want Tante Lien is al vanaf de start dit jaar heel populair.Tante Lien, trossen los

Tante Lien vaart weer uit, uiteraard volgens de richtlijnen van hogerhand. Met inachtneming van de inmiddels bekende 1,5 meter kunnen we 3 groepjes van 2 kwijt , of 4 individuen. Deze afstand geldt niet voor 1 huishouden (familie). In het laastte geval houden we een maximum van 8 gasten aan.

Voor onze mogelijkheden, zie onder  Prijs en ...

varenmettantelien@gmail.com of 06 183 706 77 (Ita) of 06 555 74 007 (Maartje)

Het begin is er weer!

Tante Lien is in oktober uit het water gehaald. Om haar op te knappen maar ook te beschermen tegen de weersomstandigheden in de winter. Vorige week hebben Ita en ik de eerste voorbereidingen gedaan door inhoud van arrangementen en prijzen te herzien. Reserveringen voor groepen kunnen gemaakt worden!

Maar ook hebben we data vastgelegd waar wij de mogelijkheid bieden om individuele boekingen te doen. De volgende data hebben wij vastgelegd en kunnen dus ook vanaf heden geboekt worden:
donderdagmiddagen 21 mei en 4 juni en vrijdagmiddagen 19 juni en 3 juli.
Voor meer informatie:

varenmettantelien@gmail.com of 06 183 706 77 (Ita) of 06 555 74 007 (Maartje)

Het vaarseizoen nadert haar einde!

Zaterdag 5 oktober varen we nog een keer uit, een resefrvering voor een familie. We hopen natuurlijk op een mnooie dag, maar vooral droog. Zaterdag 19 oktober wordt Tante Lien op het droge gehesen en zullen we de winterperiode benutten om haar weer glimmend het voorjaar in te laten gaan. Tijdens alle proefvaarten en kennismakingsdagen hebben we veel geleerd. Er ligt veel PR werk en verfwerk te wachten maar we hebben zin in volgend voorjaar 2020!. Wil je ook een keer meevaren tijdens een kennismakingstocht, of reserveren voor je vriendenploeg, collega's of familie? En misschien wel een tocht cadeau geven? Wij zijn te bereiken via mail, app of de website. Graag tot dan!

varenmettantelien@gmail.com of 06 183 706 77 (Ita) of 06 555 74 007 (Maartje)

Nog een kennismakingsvaart gepland

Zaterdag 21 september varen wij nog een keer uit voor diegenen die kennis willen maken met Tante Lien en haar crew.

Afvaart zal omstreeks 14.00 uur zijn. We beginnen met een welkomstdrankje om vervolgens aan boord over te gaan op koffie met wat lekkers erbij. Al varend richting Giessenburg kunnen jullie dan genieten van de omgeving, elkaar, het gezelschap, de drankjes en de hapjes. Na twee uur varen leggen wij weer aan bij de 'cruise-terminal'
tegenover de Binnendamseweg 64 in Giessenburg.

Lijkt het je leuk om met deze tocht mee te varen, mail of app ons dan.

varenmettantelien@gmail.com of 06 183 706 77 (Ita) of 06 555 74 007

Woensdag 28 augustus 2019

Kennismakingsvaart met Tante Lien en 10 enthousiaste vrouwen en 1 man, baby Jex!

Prachtig weer, steeds beter voorbereid, op weg, zonder mannelijke schipper dit keer. Welkomstdrankje bij de cruiseterminal, aan boord voortgezet met een bakkie koffie of thee en een groot stuk zelfgemaakt (Ita) appeltaart erbij. Smullen en intussen genieten van de Giessen. Vlak voor Giessen-Oudekerk op zo'n half uurtje varen kwam Ita erachter dat Maartje de schaal met hapjes vergeten was ;(. Rechtsomkeer dan maar want zonder hapjes is het feestje niet compleet. Maar het maakte de opvarenden niet zoveel uit, kletsen ging gewoon door. Nadat de hapjes opgepikt waren weer richting Giessenburg. Daar aangekomen kieperde er een kussen overboord, dus keren en tegen de 'stroom in' opgepikt. De rest van de vaart is zonder tegenslag verlopen. Bedankt dat jullie kennis wilden maken met Tante Lien! Tot een volgende keer misschien.